Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos sportautóval jön a Maserati is
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos sportautóval jön a Maserati is

Az olasz márka 2019-re tervezi bemutatni újdonságát. Sergio Marchionne a Fiat-Chrysler konszern főnöke a Bloombergnek nyilatkozott arról, hogy a Tesla Motors sikerein felbuzdulva az ő márkáik sem várhatnak tovább.

Az Alfieri néven ismert koncepció lehet az alapja a modellnek, amelyet még 2014-ben a Genfi Autószalonon mutattak be. Marchionne szintén megerősítette a híresztelést, miszerint 2021-re minden Maserati modell kapható lesz hibrid változatban is. Jelenleg a kínálatban a Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio és a Levante modellek vannak.  Az ilyen nagy múltú márkák viszonyát is jól mutatja mára az elektromos autózáshoz, hogy három éve még a Maserati főnöke, Harald Wester nonszensznek nevezte az alternatív hajtású Maseratik lehetőségét, két év múlva, tavaly, már jelezte, bizony hibridhajtással is elérhetők lesznek autóik. Ennek első példánya a nemrégiben bemutatott szabadidő-autó, a Levane lesz.

Ajánlott tartalom

Német tanulmány: Növeli a károsanyag-kibocsátást az elektromos mobilitásra való átállás 

Az elektromos mobilitásra való átállás növeli a károsanyag-kibocsátást a kieli IfW gazdaságkutató intézet tanulmánya alapján, amely szerint az elektromos autózás üvegházhatású gázkibocsátása a jelenlegi németországi energiamix mellett közel háromnegyedével múlja felül a modern dízelmotorokét.