hirdetes
Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Elektromos sétahajó fogyatékosoknak a Tisza-tóra

Elektromos sétahajó fogyatékosoknak a Tisza-tóra

Egyenlő eséllyel a Tisza-tavi madárrezervátumba! mottóval elektromos sétahajót állítanak üzembe június közepén fogyatékosok részére a Tisza-tavon

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával országos viszonylatban is egyedülálló turisztikai attrakció a poroszlói Csicsman Kikötő Kft. beruházásában valósul meg – tájékoztatta Molnár Anita regionális turisztikai projektigazgató szerdán az MTI-t.

A Magdaléna névre keresztelt, speciális kialakítású és felszereltségű kiránduló kishajó segítségével a különböző fogyatékosságokkal élőknek saját igényeik figyelembevételével, élményszerűen tudják bemutatni a Tisza-tavi madárrezervátum természeti értékeit. A hajót csendes, környezetbarát elektromos motor hajtja, nem zavarja az erős zúgó hangra érzékenyeket, ugyanakkor megmarad az élmény azok számára is, akik látásukban sérültek, és főleg a hangokat azonosítják.  Az utasok a beépített monitor és a fedélzeti számítógép segítségével az élőben látott madarakat megtekinthetik képernyőn is. Több csatlakozási pontot szereltek bele fejhallgatók részére, amelyek külön állítható hangerősítési lehetőséggel rendelkeznek. A hajót ezeken kívül felszerelték nagyméretű látcsővel, biztonsági övekkel és kerekesszék-rögzítővel is. Mindezek révén a fogyatékkal élők is olyan élményben részesülhetnek, amelyre évekig emlékezni fognak: természetes környezetükben ismerhetik meg a fokozottan védett, Európában is ritkaságnak számító madarakat és növényeket. Az elektromos sétahajó egyidejűleg az egészséges emberek számára is nyújt különlegességnek számító többletlehetőségeket.

Csicsman Sándor cégvezető elmondta, hogy az elektromos sétahajót június 16-án avatják fel a poroszlói Csicsman kikötőben, ahol ebből az alkalomból megrendezik a fogyatékosok napját is.

Ajánlott tartalom

Áder: Magyarország a klímaváltozás nyertesei között lehet

Magyarországnak reális lehetősége van arra, hogy a klímaváltozás nyertesei között legyen - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett Vállalkozások a környezetvédelemért című konferencián.