Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos prototípus a BMW-től
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos prototípus a BMW-től

Az idei los angelesi autókiállításon mutatta be a BMW legújabb koncepció autóját, az i3 Coupe-t, mely leginkább szokatlan külsejével hívta fel magára a figyelmet.

A kategóriájában egyedi karosszéria mellett jó látni, hogy a nagynevű luxusautó gyártók is komoly kutatási összegeket fektetnek elektromos járművekbe. Az i3 Coupe-ban található elektromos motor 170 lóerős teljesítményre képes. A hátsókerék-hajtású rendszer az energiát az alvázba épített lítium-ion akkumulátorból nyeri. Ezek az alacsonyan elhelyezett cellák az egész autó tömegközéppontját lejjebb helyezik, ezzel megkönnyítve a jármű kezelését. A karosszéria szénszálból készült, bár ez még változhat a sorozatgyártás megkezdése előtt, feltéve, hogy valaha is piacra kerül a prototípus. Az i3 Coupe a gyártó hivatalos adatai szerint teljesen feltöltött akkumulátorával 160 kilométer megtételére képes. Az autó belső terében felhasznált olyan természetes, újrafelhasználható anyagokkal, mint a fa, bőr, és a gyapjú, a gyártó egyértelműen a környezetközeliséget és a fenntarthatóságot akarja hangsúlyozni.

Ajánlott tartalom

Újabb elektromos jármű pályázat érkezik

Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1 milliárd forint - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.