A 100 százalékban elektromos hajtású i-MiEV versenyautó második helyen végzett a 2012-es Pikes Peak hegyi futam Elektromos Autó kategóriában, a szériagyártású Mitsubishi hatodikként ért célba.

Elektromos hegyimenő a Mitsubishi i-MiEV

A 100 százalékban elektromos hajtású i-MiEV versenyautó második helyen végzett a 2012-es Pikes Peak hegyi futam Elektromos Autó kategóriában, a szériagyártású Mitsubishi hatodikként ért célba.

A Mitsubishi két, 100%-ban elektromos hajtású autót is benevezett az USA-beli Colorado államban augusztus 7-12. között megrendezett Pikes Peak Nemzetközi Hegyi Futamra (PPIHC) – az egyedi építésű i-MiEV Evolution versenyautót és a Mitsubishi i modellt (az i-MiEV észak-amerikai változatát), írja a kisalföld.hu. Az elektromos autók mezőnyében Hiroshi Masuoka a második helyen végzett az i-MiEV Evolution versenyautóval; a japán pilóta első ízben indult a híres versenyen. Annak ellenére, hogy nem nyerte meg a futamot, sikerült értékes információkat gyűjtenie az MMC mérnökei számára, akik a jövő autóinak fejlesztésén dolgoznak. A 2012-es Mitsubishi i modell versenyre felkészített változatát Beccy Gordon vezette – az autót biztonsági berendezésekkel és módosított lökhárítókkal szerelték fel -, bizonyítva, hogy a sorozatgyártású elektromos autó a kemény körülmények közt is ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint benzinmotoros társai.

– Bár nem sikerült a dobogó felső fokára állnunk az Elektromos Autó kategóriában, mégis elégedett vagyok azzal, hogy a sorozatgyártású i-MiEV modellből származó motorok és akkumulátorok helytálltak a Pikes Peak erőpróbáján – nyilatkozta a sikeres futamot követően Hiroshi Masuoka csapatkapitány és pilóta. “Az autó ugyan mindjárt a verseny elején súlyosan megsérült, de a csapattagok kiváló munkát végezve gyorsan kijavították a hibát.” Beccy Gordon, a sorozatgyártású Mitsubishi i pilótája így emlékszik vissza: “Nagy izgalommal töltött el, hogy mindkét autó feljutott a csúcsra ezen a kemény hegyi futamon. A Mitsubishi a starttól a célvonalig teljesítményvesztés nélkül száguldott. Remek érzés egy elektromos hajtású autóval versenyezni, és izgalmas kihívás volt bemutatni a jövő autójának képességeit.”

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.