Elektromos buszt teszteltek a repülőtéren

A hamburgi repülőtéren nem ismeretlenek a környezetbarát buszok, a vállalat ugyanis elkötelezett a null-emissziós vagy a levegőt kevésbé szennyező autóbuszok üzemeltetése iránt.

A repülőtéren már hat darab Solaris Urbino 12 CNG autóbusz üzemel, melyek sűrített, folyékony gázzal közlekednek. Az új elektromos meghajtású Urbino tesztje szervesen illeszkedik a hamburgiak Különleges Légi és Földi Szolgáltatások (STARS) elnevezésű programjába, írja a vezess.hu. ‘A teljesen környezetbarát Urbino tesztjével egy újabb mérföldkőhöz érkezett elektromos buszaink fejlesztése. A repülőtér eddigi STARS tapasztalatait felhasználva lehetőségünk lesz felgyorsítani az alternatív meghajtású autóbuszaink fejlesztését.’ – jelentette ki Jens Ludwigkeit, a Solaris Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója. Az elektromos Solaris Urbino-t 2011-ben fejlesztették ki. Meghajtását a német Vossloh Kiepe biztosítja. A 8,9 méter hosszú verziót egy 120 kW-os elektromos motorral szállították Hamburgba, melynek akkumulátora 121 kWh teljesítménnyel bír. Az új légkondícionáló egység egy integrált széndioxid hőszivattyúnak köszönhetően kellemes atmoszférát teremt az utastérben. A Urbino-t a lengyelek 12 méteres és csuklós változatban is gyártják.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.