Elektromos autót nyomtat magának egy cég

A Local Motors online közössége tervei alapján, mérnök és gyártói tapasztalatokkal rendelkező felhasználói segítségével létrehoz egy autót egy technológiai fesztiválon.

A teljesen virtuálisan megalkotott járművet 3D-s printerekkel akarják elemenként “kinyomtatni” majd összeszerelés után bemutatni. A bemutató az International Manufactoring Technology Show (IMTS) lesz szeptemberben Chicagóban. Amennyiben nem merülnek fel komolyabb technológiai problémák a kocsi öt nap alatt elkészülhet. További részleteket nem nagyon árultak el, de egy elektromos autó épül Chicago városa számára. A Local Motorsnál nem ritkák az ilyen akciók, két éve ugyan még nem printelték ki az autójukat, viszont hasonlóan a mostanihoz, közösségi tudást használták arra hogy egy autót tervezzenek.

Egyébként sem ez lesz az első 3D-s nyomtatású autó, tavaly egy szappanos doboz szerű műanyag autót már csináltak URBEE 2 néven New Yorkban. Az autó, amelynek borítását, a belső terét és a kereteit nyomtatóval csinálták ugyan csak 16 lóerős a könnyű műanyagoknak köszönhetően akár 112 kilométer/órás sebesség is elérhető vele.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.