Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Öko-Robinsonék elektromos Volvo-val járnak
Tudj meg többet: Elektromos autó

Öko-Robinsonék elektromos Volvo-val járnak

A különleges öko-kísérlet eddig sikeres: egy környezettudatosan élő svéd család máris kétharmadával csökkentette CO2-kibocsátását. Innentől viszont minden grammért keményen meg kell dolgozniuk.

Egy izgalmas, hosszú távú skandináv kísérlet azt szeretné bebizonyítani, hogy nem csak a technológiában, de bennünk is vannak még tartalékok. Az eddigi tapasztalatok igazolják is a feltételezést: a projektben részt vevő svéd család negyed év alatt különösebb áldozatok nélkül harmadára csökkentette energiafelhasználását. Ezt részben a különleges infrastruktúra tette lehetővé: a napelemekkel burkolt faház elektromos fogyasztóit vízerőművekből származó áram táplálja, az épület garázsában pedig egy villanymotoros Volvo C30 Electric autó áll.

öko-Robinsonék

Eddig egyébként éppen az utóbbi terület, a közlekedés hozta a legmegdöbbentőbb, 93 százalékos emissziós előrelépést a család életében. Ebben komoly szerep jutott a benzinmotor nélkül üzemelő C30-asnak, amelynek 150 kilométeres hatótávolsága megnyugtatóan hosszú ahhoz, hogy az akkumulátorokat elég legyen az otthoni, megújuló forrásból táplálkozó hálózatról feltölteni. Legalább ekkora azonban a tudatos választás jelentősége is: síelni például vonattal ment a Lindell család, a hidegek elmúltával pedig előkerültek a kerékpárok – a fővároshoz közeli, tehát jó vasúti és közúti hálózattal rendelkező helyszín miatt egyik sem okozott különösebb kényelmetlenséget.

Volvo C30
Az azonban már ebből is jól látszik, hogy a kezdeti, látványos fejlődés után a család leginkább életmódjának radikális megváltoztatásával érhet el további eredményeket. Az éttermi látogatások, a készételek helyét az energiatakarékos módon megtermelt, friss zöldségek, a gyorsan (azaz kevés hőenergiával) elkészíthető halételek veszik át, a többletáramot is termelő házukban elhelyezett monitorokon pedig minden tevékenységük károsanyag-kibocsátását figyelemmel követhetik. A XXI. századi öko-Robinsonok azonban óhatatlanul helyzeti hátrányból indulnak: a projektet megalapozó infrastruktúra – a ház, az autó, az energiaellátó elemek vagy a bútorok – előállítása ugyanis komoly terhelést jelent a környezet számára. A kísérletben megcélzott, évenkénti és személyenkénti egy tonna széndioxid-kibocsátásból 900 kilót már a projekt kezdete előtt elhasználtak a megtakarításokat lehetővé tévő háttérország kiépítésére. A résztvevők éves apanázsa tehát egy mázsa CO2 fejenként. Ez önmagában is kemény feladatnak hangzik, de ha figyelembe vesszük, hogy egy átlagos európai lakos évente 7,3 tonna széndioxidot bocsát a levegőbe, a Lindell családnak tényleg meg kell tanulnia „energiamorzsákon” élni a következő hónapok során.

Ajánlott tartalom

Az elektromos autók ára nem csökken úgy, ahogy az akkuké

Az elektromos autókhoz használt akkumulátorok ára 34 százalékkal esett az elmúlt két évben.

Nincs hozzászólás

  1. peti19870621

    Még így is szennyezik. Nem kell a kibocsájtás, felejtsék el. Verjék ki a buksijukból. Élj együtt a természettel, s ne mellette suttyomban dobálj mellé ezt azt.. Vele együtt, használd fel amit add, s add vissza úgy ahogy kaptad.
    Akik pedig a zajongó bömbölő autókat szeretnék viszont látni vagy nem megválni; tegyék meg: de benzin nélkül. Megújuló energiát felhasználva járművük víz elektrolíziséhez. A felszabaduló gázkeverék radikálisabb energiákat szabadít fel, C0 kibocsájtással. úttalan utak párásításával burkolatuk csepp elnyelő rendszere újra elraktározná, s felhasználná, amivel új utak felé törhetünk. – az emberekkel lesz még bajunk bőven.