Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Elektromos autó Ázsiából
Tudj meg többet: Elektromos autó

Elektromos autó Ázsiából

Hatótáv növelő benzinmotorral rendelkező elektromos hajtású Korando SUV modellt mutatott be a dél-koreai Ssangyong Motor Co.

Az öt dél-koreai autógyártó legkisebbike, az indiai Mahindra & Mahindra Ltd. tulajdonában lévő Ssangyong Motor Co. benzinmotor-rásegítéses elektromos hajtásláncot fejlesztett ki a Korea Institute of Energy Research és a Korea Automotive Technology Institute kutatóintézetekkel folytatott együttműködésben.

A Ssangyong a 36. szöuli nemzetközi környezetvédelmi technológiai és energetikai kiállításon mutatta be a kísérleti modellt. A jármű 300 kilométeres hatótávval rendelkezik, ebből 150 kilométert tud megtenni 34 kilowattóra kapacitású lítium-polimer akkumulátorának egyszeri feltöltésével a 100 kilowatt teljesítményű villanymotorral.

A hatótáv növelésére egy 10 kilowatt teljesítményű benzinmotor szolgál, ami nem a járművet hajtja, hanem az akkumulátort tölti. Hasonló megoldást alkalmaznak a Chevrolet Volt, az Opel Ampera és a BMW i3 modellekben is.

forrás: tozsdeforum.hu

Ajánlott tartalom

Egymás ellen gyorsult a Tesla Model X, Y és 3

Több mint 1600 elektromos lóerő teszi tiszteletét abban a jelenetben, amikor egymás mellett sorakoznak a Tesla Model X, Y és 3 Performance változatai.