Ékszerek az óceánokért

A RockNRola egy új, etikus ékszerkollekció, melyet az aktivista és filmrendező (A Sea Change rendezője), Susan Cohn Rockefeller tervezett.

Az ékszereket a napokban , New York City-ben megrendezett eseményen mutatták be. Az esemény teljes bevételét az óceánok védelmére költik majd. Az ékszerek egy játékos megközelítése a Föld megmentéséért folytatott harcnak, gyöngyökkel. Olyan üzenetek olvashatók az ékszereken, mint ’Nature rocks’ vagy ’Wake Up’.

A tervező, Susan Cohn Rockefeller az alábbiakban megosztja velünk, mi ihlette az ékszerek tervezésekor.

„Először úgy álmodtam meg a ROCKNROLA-t, mint a tökéletes kis fekete ruhához passzoló ékszert, mely elegáns, sokoldalú, mindig divatos. Mielőtt hozzáláttam a tervezéshez, sokat tanultam a környezet rendkívüli összetettségéről. Nemrég készült el koprodukcióban a Sea Change című dokumentumfilmem, melyben az óceáni savasodás miatt kialakult globális felmelegedésről van szó. Ez egy ébresztőhang volt. Ezután továbbmentem, egyenesen az Oceana Óceáni Tanács elnökéhez, ahol napi frissítéseket kaptam az óceánok állapotáról. Ez felhívás volt a cselekvésre. Azon kaptam magam, hogy azon gondolkodtam: miért nem lehet felébreszteni az embereket, és jól hátsón rúgni őket?

Úgy döntöttem, hogy megtervezem ezeket az ékszereket, mint személyes ellenszereim a globális rossz közérzet ellen. Rájöttem, hogy ügyes, nagyszerű, ízléses módon olyat alkothatok, amellyel megragadom az emberek figyelmét, ahogy a napi frissítések megragadták az enyémet.”

Bővebb információ itt.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.