Egyszerűen használható elektromos jármű töltőt mutatott be a GE

Intelligens hálózatokkal kompatibilis elektromos jármű töltőt mutatott be a GE.

A GE WattStation 2011-ben kerül nemzetközi kereskedelmi forgalomba. A GE még az idén előáll a töltő egy speciális, otthoni használatra alkalmas változatával is.
Egyszerűen használható elektromos járműtöltőt mutatott be nemrég a GE. A hálózati csatlakozóról feltölthető elektromos járművek elterjedését előmozdító GE WattStation jelentősen csökkenti a járművek feltöltéséhez szükséges időt. Az intelligens hálózati technológia alkalmazásának köszönhetően lehetővé válik, hogy a közművállalatok szabályozni tudják az elektromos járműveknek a helyi és a regionális hálózatokra gyakorolt hatását.
Steve Fludder, a GE ecomagination programért felelős alelnöke elmondta: “Az elektromos járművek széleskörű elterjedésének feltétele az olyan töltőállomások megléte, amelyek a gyors feltöltési lehetőséget az egyszerű használhatósággal egyesítik. A GE WattStation megfelel ennek a kívánalomnak.”

A jól ismert ipari tervező Yves Behar által tervezett, az egyszerű használhatóságot a felhasználóbarát formával ötvöző GE WattStation az 1-es töltési szinten szokásos 12-18 óráról mindössze 4-8 órára csökkenti a töltési időt egy 24 kWh-s akkumulátor teljes feltöltését alapul véve.
“Egy dizájn akkor jó, ha egy új technológia lép be az életünkbe, és egyszerűbbé, szebbé és egészségesebbé teszi azt” – mondta Yves Behar, a fuseproject alapítója. “A GE WattStation kellemes külsővel éri ezt el, amely tökéletesen illeszkedik a városi környezetbe, és napi közlekedésünk szerves részévé válik.”
Dan Heintzelman, a GE Energy Services üzletágának elnök-vezérigazgatója elmondta: “Több mint 100 éves fennállása alatt a GE mindig is az energiafelhasználás optimalizálására törekedett. Az elektromos áram elosztásában meglévő szakértelmünkből következően a WattStation teljesen természetes előrelépés munkánkban, amelynek keretében előremutató technológiai újításokat kívánunk létrehozni a következő évszázad számára.”

A GE WattStation mellett a GE két új partnertársulást is létrehozott a közelmúltban az elektromos járművek elterjedésének ösztönzésére. 2010 áprilisában a GE-t nevezték ki a Rocky Mountain Intézet által vezetett Project Get Ready elnevezésű, a közösségeket az elektromos járművek használatára való felkészülésben segítő non-profit kezdeményezés műszaki tanácsadójává. A cég az elektromos járművek feltöltését lehetővé tevő helyi és regionális villamos hálózatok tervezésében nyújt segítséget.
2010 májusában a GE Global Research és a Nissan három évre szóló megállapodást kötött, amelynek keretében a megbízható, dinamikus, intelligens töltőhálózati infrastruktúra kiépítéséhez szükséges új technológiákat fejlesztenek.
A GE WattStation-ről bővebb információ – az előrendelési lehetőséget is beleértve – az alábbi honlapon található: www.ecomagination.com/wattstation.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.