Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Szelektív hulladék / Egységes hulladékgazdálkodási rendszer a Duna-Vértes térségében
Tudj meg többet: Szelektív hulladék

Egységes hulladékgazdálkodási rendszer a Duna-Vértes térségében

A nyolcvanhat településből álló Duna Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás képviselői Tatabányán szerdán aláírták a használaton kívüli hulladéklerakók rekultivációjának tervezési szerződését. A társulás mintegy 165 millió forintos uniós támogatást nyert a program előkészítésére.

A teljes tervezés költsége mintegy 200 millió forint. A társulás területén található felhagyott hulladéklerakók tájba illesztése 29 települést érint – hangzott el a szerződéskötés alkalmából.

A tervezéssel a Golder Associates Magyarország Kft.-t és az MKM Consulting Zrt. konzorciumát bízták meg. A rekultiváció tervezett kivitelezési költsége meghaladja a négymilliárd forintot, erre szintén pályázna a társulás. Az érintett hatmillió köbméter hulladék ártalmatlanítása 2013-ig befejeződhet.

A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás korábban települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer előkészítésére nyert 375 millió forint támogatást. A tervezett fejlesztés értéke meghaladja 10 milliárd forintot. A Tatabányán megvalósuló lerakó-bővítés, a hulladékválogató és -kezelő létesítmény tervezett összege 3 milliárd forint.

A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás 2004-ben alakult, hogy Komárom-Esztergom megyében, Fejér megye északkeleti részén és Pest megye nyugati felén megteremtse az unió előírásainak megfelelő, korszerű hulladékgazdálkodás feltételeit.

Ajánlott tartalom

1000 zsák szemétnél tart a Tisza-tó önkéntes takarítója

Vasárnap érte el az 1000 zsák szemetet Párdy Bence, aki a I. Tisza-tavi PET Kupa után felmondott a munkahelyén, és július elsején költözött le a tóra, hogy folytassa a szemétszedést.