Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Egyre vékonyabb jégen élnek a jegesmedvék

Egyre vékonyabb jégen élnek a jegesmedvék

A világ jegesmedve-populációjának közel kétharmada tűnhet el a következő 50 évben a globális felmelegedés következményeként

A kérdésben leginkább érintett 5 terület – az Egyesült Államok, Kanada, Oroszország, Norvégia és Grönland – képviselői jövő héten a norvégiai Tromso városában tárgyalnak a medvék megmentéséhez szükséges lépésekről. 1981 óta ez az első olyan tárgyalás, melynek témája a jegesmedvék és élőhelyük megőrzése.

A jegesmedvéket jelentős mértékben fenyegeti a globális felmelegedés. Folyamatosan zsugorodik lábuk alatt a jégtakaró, ahonnan legfontosabb táplálékforrásukra, a fókákra vadásznak. Emellett az ember által termelt méreganyagok is gyengítik az immunrendszerüket és akadályozzák a szaporodásukat. “Ha a jegesmedve léte komoly bajba jut, akkor az embereket és az egész bolygót is veszély fenyegeti” – fejezte ki aggodalmát Rasmus Hansson, a WWF norvégiai vezetője.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.