Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Egyre több szingapúri pár választ környezetbarát esküvőt

Egyre több szingapúri pár választ környezetbarát esküvőt

Szingapúr: Az este csak most szállt le a Garden of Seasons-re, és az ifjú házasokra, Kevin Tan és Clair Chua-ra.

Az elmúlt évben velük együtt összesen 150 pár döntött úgy az ázsiai országban, hogy szabadtéren házasodik össze és környezetbarát lakodalmat tart.

„Az esküvőnk természetesen a teára alapszik, rengeteg csipkebogyó virágot használtunk. Tehát ez nagyon is megfelel a kerti vonalnak, és az emberek újra és újra felhasználhatják.” – mondta el a pár.

A Garden of Seasons a HortPark új tarka kertje, melyet azért alkottak meg, hogy intim események befogadója legyen egy igazán romantikus környezetben.

„Az esküvő után általában elég sok hulladék keletkezik, így megpróbáljuk megragadni ezt az alkalmat, hogy emlékeztessük az embereket, hogy a környezetvédelmi-tudat valójában egy nagyon fontos része életünknek.” – mondta Cheng Yvonne, a National Parks Board marketing igazgatója.
A menyasszonyi ruha újrahasznosított anyagokból készült – például olyan szövetből, mely az esküvői albumokat borítja, vagy kristályokból, melyek sérült ékszerekből származnak.
Szingapúrban már létezik Garden Wedding Fair, vagyis vásár környezettudatos pároknak, ahol minden információt megtudhatnak egy ilyen lakodalommal kapcsolatban. Az idei kiállításon több, mint tíz buja kert és park kerül bemutatásra, ahol a párok örök hűséget fogadhatnak egymásnak.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozás enyhítésére szólították fel tudósok a kormányt és a parlamentet Horvátországban

Ötszázötven tudós írta alá azt a felhívást Horvátországban, amelyet kedden adtak át a kormánynak, a parlamentnek, valamint az illetékes minisztériumnak, és amelyben arra szólítják fel őket, hogy mielőbb cselekedjenek a klímaváltozás enyhítéséért - írta a helyi sajtó.