Egyre több csomagolási hulladékot termelnek a brit áruházak

A kormánynak tett kötelezettségvállalásuk ellenére nem sikerült csökkenteniük a brit szupermarketeknek a csomagolási hulladék mennyiségét az elmúlt években.

Nagy-Britanniában 2006 és 2009 között összesen 2,9 millió tonna csomagolási hulladék keletkezett.
A csomagolás legnagyobb részét a nagy élelmiszerláncok állítják elő, amelyek néhány éve megállapodást kötöttek a kormánnyal, hogy csökkentik a felhasznált kartonpapír és műanyag mennyiségét.
Bár az egy árucikkre jutó átlagos csomagolásihulladék-mennyiség 4 százalékkal mérséklődött az utóbbi években, ugyanebben az időszakban 6,4 százalékkal nőtt a teljes eladott árumennyiség, így összességében a csomagolási hulladék volumene is emelkedett valamelyest – magyarázta Richard Swannell, a hulladékgazdálkodásért felelős brit kormányszerv (WRAP) kereskedelmi igazgatója a The Daily Telegraph című brit napilap internetes kiadása szerint (telegraph.co.uk).
Ez többek között azért igencsak kínos az üzletláncoknak, mert a fogyasztók a Szeresd az ételt, gyűlöld a pazarlást elnevezésű kampány hatására 2008 óta 270 ezer tonnával csökkentették az országban keletkező ételhulladék mennyiségét.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.