hirdetes
Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Egyre kevesebb műanyag zacskót használnak a brit áruházláncok

Egyre kevesebb műanyag zacskót használnak a brit áruházláncok

Sikeres volt a műanyag zacskók kiszorítására három éve indított környezetvédelmi kampány Nagy-Britanniában: mintegy felére csökkent a szupermarketekben felhasznált táskák száma – jelentette be a brit környezetvédelmi miniszter csütörtökön.

Hét nagy áruházláncnál idén májusban összesen 372 millió műanyag zacskót adtak a vásárlóknak, míg 2006 májusában ez a szám 718 millió volt. Az adatok szerint az áruházak minden hónapban átlagosan 48 százalékkal kevesebb műanyagtáskát használnak fel, mint három éve. Az boltok ezzel csaknem elérték 2006 májusában önként vállalt céljukat, hogy 2008 végére megfelezzék a kiadott műanyag szatyrok számát. Hilary Benn környezetvédelmi miniszter nagy teljesítményként értékelte a szupermarketek és fogyasztóik eredményét, hiszen több évtizedbe telik, mire a zacskók elbomlanak, szennyezhetik a talajt és a vizeket is.

Ajánlott tartalom

Áder: Magyarország a klímaváltozás nyertesei között lehet

Magyarországnak reális lehetősége van arra, hogy a klímaváltozás nyertesei között legyen - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által szervezett Vállalkozások a környezetvédelemért című konferencián.