Egymillió facsemetét ültetettek Tata határában

A Vértesi Erdő Zrt. a lezárult erdőfelújítási és -telepítési munkák során négy erdészeti igazgatóságánál egymillió facsemetét ültettek el, összesen 280 hektáron újították fel az erdőket – közölte a társaság az MTI-vel.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a meglévő erdőterületeken 220 hektáron végeztek telepítést, 60,5 hektáron pedig teljesen új erdőt telepítettek, a facsemeték kiültetése mellett 340 mázsa makkot vetettek el.
Dunaalmás és Tata határában mintegy 30 hektárnyi új erdőt telepítettek, mintegy 166 ezer csemete került a földbe. Hasonló nagyságú, 25 hektár új erdőt ültettek Bábolna és Tárkány körzetében. Több helyszínen pusztuló, összetört fenyvesek helyére kerültek lombos őshonos fafajok, tölgy és cser állományok. A társaság tájékoztatása során 2020 őszén és 2021 tavaszán további 48 hektár új erdő telepítését tervezik. A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes hegység, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül 46 ezer hektáron gazdálkodik. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a cég éves árbevétele 2018-ban 4,9 milliárd, 2019-ben 5,4 milliárd forint volt. A társaság 217 főt foglalkoztat.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.