Egymás ellen gyorsult a Tesla Model X, Y és 3

Több mint 1600 elektromos lóerő teszi tiszteletét abban a jelenetben, amikor egymás mellett sorakoznak a Tesla Model X, Y és 3 Performance változatai.

A három villanyos bár egy családból származik, igazi vetélytársat ha nagyon keresnénk se találnánk a kategóriájukon belül akkor, ha a teljesítményről van szó, írta a teslasok.hu. Persze a három amerikai villanyos most nem ezért feszült egymásnak, hanem mert közűlük az egyik még igen friss tagja a családnak, éppen ezért mindenki kíváncsi rá, hogy mit mutat a többiekkel szemben. Az újdonság természetesen a Model Y, amelynek leszállítását alig fél hónapja kezdte meg a Tesla. Szerencsére ezúttal az amerikai gyártó nem a cégen belül kezdte meg átadogatni az első példányokat, így igen hamar érkeznek a vélemények, tesztek és videók a márka új üdvöskéjéről. A gyorsulást tekintve a Model Y Performance gyári adata 3,5 másodperc 0-ról 60 mérföld per órás tempóra, ami három tizeddel marad el a Model 3 idejétől, illetve 6 tizeddel a Model X-étől. És hogy ez pontosan mit mutat a valóságban? Nos, ebből a videóból minden kiderül: Nos, amit egyértelműen láthatunk, az az, hogy a gyári adatokat nem hazudtolja meg a valós eredmény. A Model Y nem annyira rengeteggel, de elmarad a többiek idejétől. Negyedmérföldön a Model 3 éppen négy tizeddel, míg a Model X majdnem 8 tizeddel ér hamarabb célba, mint az Y.  Az is jól látszik, hogy az új üdvöske sokat veszít a rajtnál, hisz a Model 3-ra alig pár századot ver a Model X az első 20 méteren, míg velük szemben a Model Y már ekkor két tizeddel le van maradva. Persze figyelembe kell vennünk, hogy az új villany-SUV alig két hete van a piacon, és a Teslánál szinte már meg sem lepődünk, ha egy-egy frissítésnél sikerül lefaragni néhány századot, vagy akár tizedet a gyorsulásból. Amiben szinte biztosak lehetünk, az az, hogy a Model Y gyorsulása még fejlődni fog a jövőben, de arra is számíthatunk, hogy a Model 3 marad majd az élen, ha a két olcsóbb Teslát nézzük.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.