Kezdőlap / Egyetemi kávézó hulladékból

Egyetemi kávézó hulladékból

Kizárólag újrahasznosított anyagokból, kevésbé elegánsan szólva hulladékból építettek kávézót a newcastle-i egyetem diákjai. Erre utal a neve is: Trash Café.

Bár esztétikai szempontból a helyiségnek vannak még hiányosságai, az üzenet egyértelmű és könnyen kommunikálható: ha intelligens módon használjuk fel a hulladékanyagokat, minden a rendelkezésünkre áll, amellyel felépíthetünk és berendezhetünk egy teret. A könnyen átalakítható és szétszedhető Trash Cafét elsősorban műanyag-palackokból és kartondobozokból építették fel. A projektben 18 diák vett részt, mérnökök, építészek és szociológusok közreműködésével, és megalkotása mindössze 3 hónapot vett igénybe. Itt minden reciklált anyag, a bárpulttól a falakig. Mark Powell professzor, a Graham Farmer mérnöki kar igazgatója szerint a Trash Café nem csupán a hulladékok, a csomagoló anyagok újrafelhasználásának ékes bizonyítéka, hanem egyben vitafórumok színhelye is lesz, ahol a fiatalok a hely szellemének megfelelően cserélhetik ki nézeteiket a fenntartható fejlődésről, a mindennapi környezet megtisztításának módozatairól, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Tanulmány állítja, hogy gyenge a Tesla minősége

Harminckét autómárka közül az utolsó, azaz leggyengébb helyet ítélték meg a Teslának a J.D. Powers tanulmányában, amelyben a különböző gyártók termékeinek minőségét vizsgálták.