Kezdőlap / Egy lendülettel Amerikán át

Egy lendülettel Amerikán át

A Tesla elektromos autója el tud majd menni New Yorktól Los Angelesig a cég új töltőállomásait használva. Elon Musk vezérigazgató azt nyilatkozta a Wall Street Journalnak, hogy az év végére már használhatják a Supercharger névre hallgató töltőállomásokat.

A hálózatban egyelőre kilenc aktív töltőállomás van, ezek közül hét Kaliforniában található. A tervek szerint a töltőállomások számát radikálisan növelnék a következő időszakban, 2015-re szeretnék elérni a százas számot. A Teslának más tervei is vannak, a Supercharger állomások számát szeretné megháromszorozni. A töltőállomások helyét az autókba épített szoftver automatikusan frissíti, így a tulajdonosok mindig naprakészen fogják tudni, merre vannak ilyen állomások. Az állomások száma kritikus pont az elektromos autókat vezetőknek, hiszen ez a legnagyobb problémájuk, nincs mindenhol olcsó és erős állomás. A Superchargerekkel a Tesla-tulajdonosok harminc perdig tölthetik ingyen az autójukat, ez nagyjából fél töltöttségre elég, írja az index.hu.

Ajánlott tartalom

Rendszeressé válhat a 40 Celsius-fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában

Rendszeressé válhat az akár 40 Celsius-fokot is elérő nyári hőmérséklet 2100-ra Nagy-Britanniában, ha nagyon magas marad a szén-dioxid-kibocsátás - derült ki a brit meteorológiai szolgálat (Met Office) új tanulmányából.