Egy ismert étteremlánc mellé települnek az elektromos autó töltőállomások

A Little Chef, mely egy legendás útmenti étteremláncnak számít, elektromos autó töltőállomásokat fog telepíteni Nagy-Britannia szerte. Ez lesz a legnagyobb ilyen fejlesztés az étteremláncok történetében.

Ezt az új infrastruktúrát az SSE-vel közösen fejlesztik ki, mely cég a technológiát adja a projekthez. A töltőállomásokat a vendéglők mellé fogják telepíteni, hogy a sofőrök beülhessenek egyet enni amíg töltődik az autójuk. 2012 tavaszára 126 töltőállomást terveznek építeni a Little Chef éttermek parkolóiba, melyek közül 63 duál töltő lesz. Az éttermek Nagy-Britannia úthálózata mellett vannak, tehát a sofőröknek maximum 50 km-t kell megtenniük egy töltőállomásért. A terv az, hogy 2012 végére minden Little Chef étteremnél legyen egy töltő. “Örülünk, hogy részt vehetünk ebben a nagyszabású projektben, és eltökéltek vagyunk a töltőállomások fejlesztésében szerte Nagy-Britanniában. Azt is szeretnénk, hogy ez meghozza a kedvet az emberekben az elektromos autókhoz, mely jótékony hatással lehet a környezetre is.” – mondta David Densley az SSE-től. 2012 decemberéig ingyen használható lesz minden állomás.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.