Edison a jövőbe látott?

Thomas Alva Edison, a nagy amerikai feltaláló, aki szinte minden iskolai végzettség nélkül jutott el vele született zsenialitásával és páratlan gyakorlati érzékével számos ma is használt találmányhoz, a maga nemében látnok is volt. Nem sokkal halála előtt így beszélt a világ energetikai jövőjéről: (Aiolus News)

„Olyanok vagyunk, mint a szomszéd farmer, aki képes kidönteni házunk kerítését azért, hogy tüzelőanyagot találjon, ahelyett, hogy a Természet kifogyhatatlan energiaforrásait, a napot, a szelet és a tengeráramlást használnánk ki. Szívesen fektetném pénzemet a napba, a napenergiába. Micsoda erőforrás! Remélem, hogy nem kell megvárnunk, hogy az olaj- és a szénkészletek elapadjanak ahhoz, hogy nekilássunk.” Az olaj és szénkészletek még nem fogytak ki – a tartalékokról kutatócsoportonként és lobbinként mások a vélemények – szerencsére nem vártuk meg a teljes elapadást, hogy nekikezdjünk az átállásnak. De azért nem árt igyekeznünk.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.