Drága lesz a Chevrolet Volt

A General Motors elektromos autója, a Chevrolet Volt nem lesz olcsó: a kocsi mintegy 40 ezer dolláros listaáron (31 ezer euró) kerül az amerikai piacra.

A kocsi európai verziójának, a később piacra kerülő Opel Ampera elektromos autónak az ára még ismeretes. A Volt az idei év végén, az Ampera 2011 végén kerül piacra. A 40 ezer dolláros ár a prémium kategóriába helyezi a Chevrolet Voltot az amerikai piacon, a VW Touareg, az Audi TT, illetve a BMW 3-as szériája magasan felszerelt modelljeinek szintjére. A prémium kategóriás Cadillac márkából három modellt is lehet 40 ezer dollár alatt kapni. A Volt vásárlásához azonban állami támogatás vehető igénybe 7500 dolláros adójóváírás formájában. A Volt nem benzin-elektromos hibrid hajtáslánccal, hanem tisztán elektromos hajtással rendelkezik. A beépített benzinmotor kizárólag az akkumulátorok töltésének célját szolgálja. A GM ezért a beépített benzinmotort “hatótáv növelő aggregátnak” nevezi.
A kocsiból az első teljes évben, 2011-ben 10 ezer darabot, 2012-ben pedig 30 ezer darabot készül gyártani a General Motors.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.