Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Dokumentumfilm készült a budapesti kerékpáros mozgalomról

Dokumentumfilm készült a budapesti kerékpáros mozgalomról

A Riporter drótszamáron c. dokumentumfilm témája a budapesti biciklis közlekedés mindennapjai, a Critical Mass, és más bringás civil szervezetek küzdelme.

A film a mindenkori hatalom és a civilek viszonyát kívánja bemutatni, és ehhez a biciklizés hazai állapota kitűnő példának bizonyul.

A film a hagyományos dokumentumfilmes eszközöket ötvözi fikciós és animációs elemekkel. Rendezője a film szereplője is egyben: láthatjuk amint bringával járja a várost, a riportalanyok, a tipikus bringás helyszínek és a CM felvonulás között.

A filmben megszólal László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, Kükü és Sinya, a Critical Masstól, de nem hagyták ki az autósokat sem: Legin István és Murányi József, az Emberibb Parkolásért Mozgalom képviseletében fejtik ki véleményüket. A városvezetés álláspontját Kerényi László Sándor, a közlekedési főosztály vezetője képviseli.

A film a sajtó számára szervezett bemutató vetítésen lesz elöször megtekinthető.

Részletek a filmből:

Ajánlott tartalom

Először volt hőhullám az Antarktiszon

A kutatók aggodalmunknak adtak hangot amiatt, hogy ez a jelenség hosszú távon károsíthatja az állat- és növényvilágot, az egész ökoszisztémát.