Díjhalmozó modell lett az elektromos Nissan Leaf

Az kelet-európai újságírókból álló AUTOBEST szervezet idei szavazásán a Nissan Leaf nyerte el az “ECOBEST 2010” díjat, a modell nem mellesleg a 2011-es Év Autója is.

A Nissan Leaf ECOBEST díj nyertesének történő választása logikus volt. Ez az első intelligens elektromos autó, amely zéró emisszióval üzemeltethető, és a hivatalosan tanúsított hatótávolsága egy akkumulátor-töltéssel 175 km. A díj az autóipar öko-eredményeinek első európai elismerését jelenti. 10 év működés után büszkék vagyunk arra, hogy az ipar a környezetbarát autók tekintetében a legmegalapozottabb és legfontosabb kitüntetésként ismeri el díjunkat – jelentette ki Ilia Seliktar.
12 évvel ezelőtt még csak 12 tagból állt az AUTOBEST zsűrije. A mostani választáskor már 15 autós újságíró vett részt a szavazáson. A korrekt összehasonlíthatóság céljából néhány éve bevezettek egy új indexet: ez az összes adható pontszámból a zsűritagok által egy autótípusra adott pontok százalékos aránya. 2006-ban a nyertes KIA Rio az összes elérhető pontszám 24,5 %-át érte el. Egy évvel ezután az Opel Corsa érte el az eddigi legmagasabb index-értéket, a maximálisan lehetséges pontszám 25 %-át.
Az ezt követő évben a Fiat Linea volt a nyertes 23,5 %-kal, tavaly pedig a Renault Symbol a lehetséges pontok 24,4 %-át gyűjtötte be. A Chevy Cruze nagyon megközelítette a Symbolt a maga 23,4 %-ával.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.