DiCaprio a zöld energia mellett kampányol ismét

Néhányan, az USA legismertebb hírességei közül, Leonardo DiCaprio, Edward Norton, Jason Bateman, Felicity Huffman és Forest Whitaker mellett Chace Crawford, Emmy Rossum és Justin Long is részt vesz abban a kampányban, melynek célja a tiszta energia népszerűsítése.

A program, melyet a múlt héten indította útjára a Természeti Erőforrások Védelmi Tanácsa, az úgynevezett This is Our Moment. Fő vonala: segíti az embereket, hogy azok kapcsolatba léphessenek szenátoraikkal – e-mailek, videók útján, szerepet vállalva az amerikai tiszta energiapiac kialakításában.

Azok, akik szeretnének regisztrálni, megtehetik a kezdeményezés honlapján, támogathatják és terjeszthetik az üzenetet a különböző közösségi oldalakon.
A This is Our Moment (Ez a mi pillanatunk) támogatja az ország fosszilis tüzelőanyagokról megújuló energiákra való átállását.

A szószólók azt állítják, hogy az új törvénytervezet új munkahelyeket teremtene, megszakadna az Egyesült Államok a külföldi kőolajtól való függősége, nagyban csökkentené a szén-dioxid-kibocsátást, amelyre a tudósok folyton figyelmeztetnek a gyorsuló éghajlatváltozás kapcsán.
„Ez a mi pillanatunk – a mi a pillanatunk a tisztább és biztonságosabb jövőért való harcban.” – mondta DiCaprio, aki régi környezetvédőnek számít, emellett NRDC megbízott. –„Itt az idő szerte az országban minden ember számára, hogy felálljon, és hallassa hangját. Mindannyiunknak tudatnunk kell a Szenátussal, hogy éljen a történelmi lehetőséggel.”

Nagyobb amerikai vállalatok, mint többek közt a General Electric szélturbinákhoz is gyárt alkatrészeket. Több, Szilícium-völgybeli vállalat fejleszt olcsóbb és hatékonyabb napelemes modult, melyeket ipari és háztartási célokra is fel lehet használni.
Íme a videó hosszabb verziója:

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.