Délután havas eső és hó jöhet

Vasárnap nyugat felől beborul az ég és a keleti, északkeleti régió kivételével egyre több helyen várható csapadékra, írja az Időkép.hu.

Nyugaton eső, a Dunántúl keleti felén havas eső, hó, a Közép- Magyarországon pedig főként havazás várható. Átmenetileg mérséklődik, majd délutántól a Dunántúlon újra megerősödik a szél. Nulla és hat fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. Hétfőn az ország nagy részén már napos idő várható, de nyugaton és a délnyugaton a reggeli órákban még kisebb havazás is kialakulhat. Az Alföldön és a Tiszántúlon szeles idő várható, nulla fok körüli legmagasabb nappali hőmérséklettel. Kedden napközben nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, délután pedig a Dunántúlon gyenge havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Mérsékelt marad a szél és hideg, téli idő várható. A hét további részében várhatóan marad a változékony, szeles, időnként esős idő. Szerdán és csütörtökön átmenetileg enyhül az időjárás, majd hét végétől minden jel szerint több hullámban hideg, sarkvidékei eredetű légtömegek áraszthatják el Magyarországot.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.