Dán szelek fújnak Dél-Afrikában

Itt is elindulhat a szélenergia fejlesztése, még kevés a tapasztalat, de támogatásból annál több van. Egy kis segítséggel, de teljes erőbedobással kezdődhetnek a munkálatok.

Dél-Afrika aláírta azt a szerződést, amely alapján dán támogatást kapnak a szélenergia fejlesztésében. A megállapodás, – amelyet pénteken írt alá Dél-Afrika Ásványok és Energiaügyi minisztere Buyelwa Sonjica, illetve a dán külügyminiszter, Per Stig Moller – egy újabb lépés a Dél-Afrikai nemzetnek a fokozódó energiaválság leküzdésében.
A kormány arra ösztönzi a dél-afrikai lakosságot, hogy csökkentsék a villamos-energia fogyasztást. Csak annyi energiát vegyenek igénybe, mint amennyire tényleg szükségük van.

Sonjica, egy Pretoriában rendezett szélenergia konferencián elmondta, – ahol Dániával aláírták a szerződést– hogy Dél-Afrikának mindenképpen fejlesztenie és növelnie kell szélenergia-kapacitását. Ez a terv mérsékelt célkitűzés, mert Dél-Afrika egy “késői játékos” a szélenergia-technológiában hangsúlyozta.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.