Csütörtöktől lehet regisztrálni az idei Föld Órája akcióra

Csütörtöktől regisztrálhatnak a hazai települések, vállalatok és magánszemélyek a világszerte március 27-én tartandó Föld Órája akcióra a www.foldoraja.hu címen – tájékoztatta Balogh Alexandra, a szervező WWF Magyarország sajtószóvivője az MTI-t hétfőn.

Tavaly 67 magyarországi település és száznál több vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, s kapcsolta le egy órára a világítást – emlékeztetett a szóvivő. A WWF idén is legalább ennyi résztvevő városra és cégre számít – tette hozzá.
A Föld Óráját idén negyedszerre szervezi meg a Természetvédelmi Világalap (WWF), hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat fenyegető klímaváltozás veszélyére. A 2007-ben Sydneyből kiinduló akcióhoz tavaly már világszerte 88 ország közel négyezer városa csatlakozott.

Az APA osztrák hírügynökség közlése szerint Ausztriában a nagyvárosok közül Graz, Klagenfurt, Innsbruck, St. Pölten és Bregenz már jelezte részvételét. Híres épületeken is kialszanak majd a fények március 27-én, így többek között a 828 méteres magasságával a világ legmagasabb épületének számító, nemrég felépült dubaji Burdzs Kalifa is sötétbe borul.

A Föld Óráját idén is több sztár és híresség népszerűsíti, így például Gisele Bündchen brazil szupermodell, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) jószolgálati nagykövete, Tom Jones énekes, valamint a Nobel-békedíjas Desmond Tutu, a dél-afrikai Fokváros egykori anglikán érseke.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.