Csúcstechnológiás autók Szöulban

Newton elméletét meghazudtolva, a zéró kibocsátású járművek haladásuk során semmit nem hagynak hátra. A Szöul Motor Show keretein belül egy egész szériányi környezetbarát autót mutattak be idén is. Képviseltette magát többek közt a Hyundai, a Kia, és a Chevrolet is.

SsangYong KEV2
A dél-koreai autógyár KEV2 elnevezésű koncepciója teljes mértékben elektromos meghajtású. A LED izzókkal felszerelt jármű modern, luxus kialakítású belső terének meglepetése pedig a beépített Samsung Galaxy tablet.

 

Chevrolet Miray
A modell két 15 kW-os motorja nulla kibocsátás mellett biztosítja a megfelelő gyorsulási sebességet. Az autó mozgási energiája pedig potenciális energiaforrássá alakul a fékek használata közben, mellyel képes saját magát tölteni. A Miray 1,6 kWh energiájú lítiumion-akkumulátorral működik, és egy másfél literes, négy hengeres turbómotorral van felszerelve.

 

Kia Naimo
A Naimo modell a Kia által bemutatott harmadik „concept car”. 27 kWh-s akkumulátorral működik, maximum sebessége 150 km/h, és ötórányi töltés után közel 200 km-t képes megtenni. A majdnem körbe érő ablakok, és a pöttyözött LED égők abszolút modern külsőt kölcsönöznek a járműnek.

Hyundai Blue2
A Hyundai hidrogénnel feltölthető üzemanyagcellás modellje alacsony gördülési ellenállású abronccsal van felszerelve, mely csökkenti a fogyasztást. Áramvonalas teste, és LED kijelzői egy modern luxusautóra emlékeztetnek leginkább. Jövőt idéző a terv, hogy egy speciális jelzőkészülék segítségével az autó érzékelné, ha gazdája felé közelítene, és automatikusan kinyitná az ajtókat. Emellett a csúcstechnológiás ionizáló rendszer gondoskodna a friss levegőről, és az oldaltükrök egyben kameraként is funkcionálnának. Sofőrje úgy érezheti magát, mint maga James Bond.

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.