Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Csúcs a köbön – elektromos Corvette
Tudj meg többet: Elektromos autó

Csúcs a köbön – elektromos Corvette

Az már az idei genfi autókiállításon is kiderült, hogy a hibrid meghajtású, illetve elektromos autóké a jövő.

A luxuskategóriában azonban inkább csak hibrideket találunk, mivel a teljesen elektromos meghajtással még sok esetben nem tudják biztosítani a megfelelő teljesítményt.
Azonban a Genovation Cars állítása szerint a készülő Corvette ZR 1-es elektromos motorja 600 lóerős lesz, ami felveszi a versenyt akár a saját benzines változatával is. A G-Vette-nek keresztelt csodaautó nemcsak hogy nem fog kibocsátani semmilyen káros anyagot, de emellett a fejlesztők még terveznek rá könnyítő karbonszálas és szója alapú gyantát használó elemeket. Ez az egyedülálló luxusautó ezzel megalapozta a jövőbeli kutatásokat a Genovationnél a könnyűtestű, üzemanyag-hatékony autók fejlesztése számára.

Ajánlott tartalom

36 milliárd forint támogatást kapnak környezetbarát elektromos buszok beszerzésére a települések

A nemzeti buszstratégia keretében 35,9 milliárd forint támogatást biztosít a kormány a következő tíz évben környezetbarát, döntően elektromos buszok beszerzéséhez a 25 ezer lakosnál nagyobb településeken - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára Budapesten.