Csökkentse akár 30 százalékkal otthona kiadásait – íme a recept !

A Green Guru Guide könyvsorozat most hasznos tippekkel látja el minden, az energiatakarékosságot fontos szempontnak tartó olvasóját. A Do-It-Yourself Home Energy Audits részletes, olcsó, vagy költségmentes módszereket mutat be.

Számos család jelentős pénzösszegeket költ professzionális energia szakértőkre, hogy azok pontos számítások alapján megnézzék, házuk mennyire takarékos, és hogyan lehetne az energia-kihasználáson, egészségügyi feltételeken és a költségvetésen javítani. A könyv azonban az olvasó hasznára lesz függetlenül attól, hogy vadonatúj, vagy már meglévő házba költözik, illetve jelenlegi lakhelyét szeretné zöldebbé varázsolni.

Vázlatosan, a könyv bemutatja, hogyan lehet:
•    Fejleszteni a világítást, fűtést, villanyt, szigetelést és vízrendszert
•    Felismerni az otthon legköltségesebb készülékeit, és azokat cserélni
•    Lecsökkenteni a szén-dioxid kibocsátást
•    Kidolgozni egy személyes energia-tervet
•    A otthoni zöld projekteket anyagilag kikalkulálni, a különböző támogatásokat, árengedményeket, adókedvezményeket, és egyéb segélyeket kihasználva

„Nem számít, hogy kis lakásban, vagy hatalmas kastélyban él – a könyv magának van kitalálva,” fogalmazza meg David Findley, a szerző. „A könyvben bemutatott változtatások alapján legalább átlagosan 30 százalékkal csökkentheti otthona energiafelhasználását és költségeit. Célom, hogy télen ne fázzon, nyáron ne legyen melege álmai otthonában.”
Hm hmm.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.