Csináld magad karácsonyi ajándékok mindenkinek 2.

Az előző részben ismertettünk pár ajándékötletet, de tippek végeláthatatlan tárházával rendelkezünk, szóval itt a második kör.

Ahelyett, hogy a plázákban nyomorognátok a sok ideges ember között, inkább maradjatok otthon, és készülődjetek jókedvűen, nyugalomban az ünnepekre!

KÓKUSZGOLYÓT készíteni még a legügyetlenebb szakács is képes. Én már csak tudom… Ha organikus összetevőket használsz, még a környezetnek is jót teszel vele – nem beszélve arról, akinek ajándékozod. Ezúttal ne csak kakaóval ízesítsd! Adj hozzá szárított gyümölcsöt, narancslevet és héjat, és még több kókuszt! A narancstól sokkal ünnepibb íze lesz a sütinek.

Az EGYEDI VIRÁGCSERÉP szintén remek ajándék lehet. Fogj ez máztalan tégla virágcserepet, szerezz környezetbarát festékeket. Ha ez megvan, innentől kezdve minden rajtad és persze kézügyességeden múlik. Dekorálj lepkékkel, növényekkel, pöttyökkel, felhőkkel, szívecskékkel… amivel akarsz. Hagyd a műved megszáradni. Ültess bele vetőmagot – például gyógynövényt, vagy metélőhagymát, így duplán hasznos ajándékkal lepheted meg szeretteidet.

Személyes kedvencem az otthon készített KÉZ- ÉS TESTVAJ.  Amire szükséged lesz: 1 csésze kakaóvaj, némi olívaolaj, kókuszolaj, shea vaj, valamint jojoba olaj, és reszelt méhviasz. Olvaszd össze a hozzávalókat, keverd el jól, és mialatt hűl, ha szeretnél, adj hozzá illóolajat is. Egy-két csepp rózsa, vagy geránium illóolaj szép kiegészítés.

A GYÓGYNÖVÉNYPÁRNÁK elkészítése igazán nem nagy kunszt. Keress hozzá maradék textíliát, szalagokat. A legjobb választás a szárított gyógynövény. Ha például levendulából készítesz gyógynövényes párnát, csalhatsz picit és csepegtethetsz rá pár csepp levendula illóolajat is, sokkal finomabb lesz az eredmény. Próbáld ki a rozmaringot vagy a bazsalikomot is!

A kézzel készített ÉKSZERNEK a legtöbb nő örül. Szerezz be gyöngyöket, fazekas figurákat, esetleg tengeri kagylókat, amiket csak át kell szúrnod és damilra fűznöd. A legtöbb hobbikellékes vagy rövidáru boltban minden eszközhöz hozzájutsz.

Másik személyes kedvencem a kézzel festett ÜVEG. Az én nappalimat és hálószobámat is rengeteg darab díszíti. Annyira jó, hogy nagyon egyszerű rákapni az ízére. Üvegpoharakra, üvegmécsesre, vagy befőttes üvegekre, valamint különböző színű üvegfestékekre lesz szükségünk. Engedjük szabadon a fantáziánkat, fessünk, amit csak szeretnénk! A legjobb, ha sok színt használunk. Ha elrontod, vagy nem tetszik a minta, akkor bármikor eltávolíthatod az üvegről a festéket, ha rövid időre vízbe áztatod.
Ezután használhatjuk mécsestartóként, vagy tárolhatunk benne cukorkát. A méretétől függően használhatjuk vázaként, ceruza- vagy ékszertartóként is.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.