Csere-Börze júniusban is

Ha hozol, vihetsz! Nyugodtan hagyd otthon a pénztárcádat, nálunk kupont kapsz a holmikért, amit újra becserélhetsz más hasznos dolgokra!

Június 11-én és június 25-én is lesz csere börze 15.30-18.00

Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, 1081 Budapest, Mátyás tér 15.

Zöld Fiatalok Egyesület a Nap Klub Alapítvány és a Kesztyűgyár Közösségi Ház minden hónap utolsó péntekén cserebere piacot szervez.

Minden olyan tárgyat, például ruhát, játékot, kakukkos órát, kispárnát, lavórt, virágcserepet stb. várunk, ami a még szép és jó, használható, csak éppen feleslegessé vált a háztartásodban, nincsen rá szükséged, csak a helyet foglalja. Most új gazdára lelhet, így nem a kukában végzi. Helyette, pedig hazavihetsz olyan tárgyakat amiknek hasznát látod. Korcsolyát csak élvédővel hozz, egyéb sportszerek jöhetnek, ha biztonságosak.

Játékszabály: A behozott tárgyakat önkénteseink gyűjtik az átvevő asztalnál, amikért kuponokat osztanak. A kuponokat lehet utána értékes, hasznos kincsekre cserélni.

Nem fogadunk el sérült, nem használható tárgyakat, piszkos, dohos, penészes vagy szakadt ruhákat! Ezeket kiszelektáljuk, pontot nem tudunk adni értük. Veszélyes holmikat, szúró-vágó eszközöket, biztonsági okokból.

Egészségügyi okokból kérjük, ne hozzatok: fehérneműt, fürdőruhát, harisnyát, zoknit, hajkefét, használt törölközőt, megkezdett rúzst vagy hasonló pipere terméket, felbontott krémeket stb. (Új, originált állapotban jöhetnek ezek is.) Vad játékokat, szúró-vágó eszközöket, amik sérülést okozhatnak, inkább mellőzd. Szerzői jogokat sértő holmit: másolt CD, DVD stb. ne terjessz a börzén!

Néhány holmi esetleg adomány zsákba kerülhet, erről az önkéntesek döntenek. Célunk, hogy jobb minőségű holmik cseréljenek gazdát elsősorban, vagy ezeket adhassuk tovább azoknak, akiknek erre nem telik. Amit adsz, azt várhatod te is!

A nagyon rossz állapotú textíliákat kérjük, eleve a fehér konténerekbe helyezzétek, ahol találtok ilyet a városban. Ezek tartalmát a GLH Kft. kezeli, válogatja és szállítja tovább.
A másként nem hasznosítható holmiból ipari géprongy lesz. A konténerekből idén újabbakat helyeznek el város és országszerte. Ami még használható, az onnan is segélyszervezetekhez és 3. világbeli országokba szállítják.

Fontos, hogy ez az esemény mindenki számára örömteli és biztonságos legyen.
A holmikat minden alkalommal igyekszünk úgy kirakni, hogy azok minősége, jó állapota megmaradjon. Az akasztós holmiknak vállfát és konzolt biztosítunk, hajtogatva helyezzük ki a nyitásra, ami korábban beérkezett. Világos, tiszta helységet biztosítunk a rendezvénynek. Kérjük, hogy a válogatás során te is figyelj eme állapotok fenntartására!

Figyeljünk egymásra is! Azokat a holmikat, amikre nincs szükséged, hagyd meg másoknak és hagyd, hogy mindenki hozzáférjen a darabokhoz. Ha egy alkalommal nem tudsz annyit vinni, mint amennyit hoztál, a maradék pontjaidat nálunk tovább viheted! Semmi értelme tülekedni, kapkodni! Szerencsére eddig fegyelmezetten zajlottak az események, kérjük, te is kövesd ezt a magatartási formát!

Köszönjük a megértéseteket!

Fél 6-tól “ingyenes” börzét indítunk minden alkalommal, így ami megmaradt abból pontlevonás nélkül lehet válogatni… Ami ekkor sem megy el, a környékbeli nehéz helyzetű családoknak, hajléktalanoknak és segélyszervezeteknek juttatjuk el, vagy megy a fehér ruhagyűjtő konténerbe…

Szervezők: ZöFi, Nap Klub Alapítvány, Kesztyűgyár Közösségi Ház

Támogató: Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Önkéntesek jelentkezése: Bálint Móninál, Zöld Fiatalok Egyesület – ZöFi
(Hungarian Young Greens), mobil: +36 70 280-30-62 e-mail: moni@zofi.hu
és az okopiacter@gmail.com címen is.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.