Csak kilenc partra vetődött delfint tudtak megmenteni Új-Zélandon

Csupán kilenc gömbfejű delfint tudtak állatvédők megmenteni Új-Zéland északi részén, ahol csütörtökön 63 állat vetődött partra.

Tizenhárom vízi emlőst szombaton emelődaruk segítségével vontatták vissza az óceán vizébe, négy közülük azóta elpusztult, kilenc társuk azonban a parti vizekről kiúszott a nyílt óceánra – tájékoztattak vasárnap helyi állatvédők.
A delfinek csütörtök éjszaka vetődtek partra, ezért sokuk elpusztult, mielőtt észrevették volna jelenlétüket. A heves esőzések és a szél hátráltatta a mentési munkát az Új-Zéland Északi-szigetén fekvő Kaitaia közelében.
Ugyanezen a partszakaszon múlt év decemberében több mint száz delfin pusztult el. Világszerte Új-Zélandon vetődik partra a legtöbb delfin, mivel a csendes-óceáni szigetország a vándorlásuk útvonalát érinti az antarktiszi vizekből és vissza. A természetvédelmi minisztérium 1840 óta több mint ötezer bálna és delfin partra vetődését jegyezte fel.

Ajánlott tartalom

Az EU környezetvédelmi jogszabályokat hagyott jóvá

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a személygépkocsikra, kisteherautókra és teherautókra vonatkozó kibocsátási határértékekre vonatkozó Euró 7 rendeletet, az ipari kibocsátásokról szóló felülvizsgált irányelvet, valamint új szabályokat az épületek energiahatékonyságának javítása érdekében - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.