Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Csak elszántság kérdése a 2030-as ENSZ agenda teljesülése

Csak elszántság kérdése a 2030-as ENSZ agenda teljesülése

A Nemzeti Fenntartható Fejlesztési Tanács titkára szerint az ENSZ által kidolgozott Agenda 2030-ban kitűzött célok elérése csak elszántság kérdése.

Bartus Gábor az M1 aktuális csatorna szombati műsorában elmondta, hogy a szervezet egy 17 pontból álló csomagot állított össze, a bennük lévő célokat 2030-ra kell elérni. A pontok között szerepel egyebek között a szegénység és az éhezés felszámolása, a tiszta víz biztosítása, megfizethető és tiszta energia, valamint a tisztességes munka és a gazdasági növekedés. A titkár azt mondta, a technikai lehetőségeket figyelembe véve ezek a célok teljes mértékben elérhetők, de a társadalmak elhatározása gátolhatja a folyamatot. A célokat a titkár szerint minden országnak a saját viszonyaira kell implementálni, ezt Magyarországra a tanács úgy fordította le, hogy gondozni kell a négy nemzeti erőforrást: a humán, a társadalmi, a természeti és a gazdasági tőket. Ezt a folyamatot segítik a két és fél évvel ezelőtt az Országgyűlés által elfogadott nemzeti fenntartható fejlődési keretstratégia is – tette hozzá.

Ajánlott tartalom

Tűz volt a paksi atomerőműben

Kisebb tűz ütött ki csütörtökön délelőtt a paksi atomerőmű 4-es blokkjának turbinagépházában - közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).