Cate Blanchett és férje környezetbaráttá alakítják a Sydney Theatre Company-t

Cate Blanchett és író férje, Andrew Upton jóvá alakítják a Sydney Theatre Company-t és nem csak olyan remek tehetségek segítségével, mint a rendező Steven Soderbergh, és a színész, Philip Seymour Hoffman.

A páros eltökélt szándéka, hogy a létesítményt a világ egyik legzöldebb színházává varázsolják. Az épület területén több nagyszabású projekt is folyamatban van, melyet idén fejeznek be.

A színházi csoport tavaly júliusban jelentette be, hogy 2000 napelemes panelt telepítenek az épület tetejére, az installációt pedig 2010-ben fejezik be. A projekt eredményeképp várhatóan 70 százalékkal kevesebb energiát fog felhasználni a hálózatból, és az 500 MW-os teljesítményével a legnagyobb kapacitású épület lesz Ausztrália határain belül.
A 3,7 millió dolláros projektbe belefér a fűtés és a világítás átalakítása is. Az épülethez tartozik majd egy esővíz gyűjtő-tároló-elosztó rendszer is, mely az egész épületrendszer nem ivóvíz minőségű vízhasználását garantálja majd.

A 40 éves Blanchett, és 43 éves férje, Upton, 43, két éve dolgoznak a színház művészeti igazgatóiként. Nemrég állapodtak meg a vezetéssel abban, hogy pozíciójukban 2013-ig maradnak.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.