Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Budapestről elektromos autóval Pozsonyba
Tudj meg többet: Elektromos autó

Budapestről elektromos autóval Pozsonyba

Az E.ON pozsonyi e- töltőállomásának átadásával megszületett a Pozsony- Budapest – Bécs elektromos sztráda Rohamléptékben gyűrűzik be Európába a jövő autózási trendje, és nem ismer határokat: szerdán adták át az E.ON szlovákiai leányvállalata, a Západoslovenská energetika és az osztrák EVN együttműködésében Szlovákia első elektromos töltőállomását Pozsonyban.

Budapestről Győr és Mosonmagyaróvár érintésével immár északi szomszédjainkhoz is utazhatunk elektromos autóval. „Az első lépés a nemzetközi kapcsolatteremtésben már megtörtént, a Budapest- Bécs összeköttetés megteremtésével. Most adjuk át a Budapest-Balaton e-sztrádát, ezután pedig a Pozsony- Budapest – Bécs háromszögben teremtjük meg az elektromos mozgás lehetőségét.” – hangzott el Eric Depluet vezérigazgató ígérete nyáron az E-Balaton töltőállomás hálózat siófoki átadóján. Az E.ON csoport előremutatása példaértékű, hiszen alig 5 hónap leforgása alatt valósította és építette ki a három főváros közötti elektromos töltőállomás hálózatot. Az E.ON célja nem más, minthogy a következő évtizedekre előre jelzett e-autózás infrastruktúráját megteremtse és a járművek töltéséhez komplex szolgáltatást nyújtson. Az utóbbi év eseményeiből azonban jól kirajzolódik, hogy a vállalat egy országokon átívelő programot alkotott, melyben az e-mobilitás terén végrehajtott innovatív ötleteivel megszüntette a Magyarország, Ausztria és Szlovákia közötti technológiai határokat. A környezettudatosság mellett a turisztikai szempontok is fontosak, hiszen az autók töltési ideje alatt a Pozsonyi útvonalon található töltőállomások városai, mint Győr, Mosonmagyaróvár és Tata sok érdekes látnivalót kínál.

Ajánlott tartalom

Tavaly 40 százalékkal nőtt az elektromos autók eladása Magyarországon

Tavaly 1803 darab új elektromos autót értékesítettek a forgalmazók Magyarországon, ami rekord mértékű, 41 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest, a vásárlók nagy része magánszemély volt - közölte a Vezess.hu honlap szerdán az MTI-vel.