Budapest utcáin tanítják az e-hulladék szelektív gyűjtését

Feltűnő figurák járják a héten Budapest belvárosát. Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. által életre keltett fénycső és hulladékgyűjtő edény formájú figurák öt napon keresztül arra hívják fel a járókelők figyelmét, hogy az elhasznált elektromos és elektronikai berendezések ne a kukába, hanem a hulladékhasznosítóba kerüljenek.

A nagy feltűnést keltő utcai akció keretében az e-hulladékok otthoni, szelektív gyűjtését segítő Jekko gyűjtődobozt is osztanak az érdeklődőknek. Egy budapesti iskolában több száz diákot ajándékoztak meg ilyen praktikus e-hulladék gyűjtődobozzal. Az utcai akció a főváros legforgalmasabb helyein, többek között a Deák Ferenc téren, a Nyugati téren, valamint a Blaha Lujza téren zajlik. Az Electro-Coord célja, hogy az utcákat járó jelmezesek tudatosítsák az emberekben annak a jelentőségét, hogy az elhasznált, elromlott elektromos és elektronikai berendezések hulladéka is érték, ha szakszerűen bánunk velük.

A járókelők nem csak az e-hulladék helyes kezeléséről tájékozódhatnak, de egy rendkívül praktikus eszközzel is gazdagodhatnak. A Jekko megoldást kínál arra, hogy az elhasznált izzókat, elemeket és kisméretű elektromos készülékeket otthonunkban külön gyűjthessük, miközben kis odafigyeléssel környezetünket is óriási tehertől szabadíthatjuk meg. Fontos, hogy már gyerekkorban tudatosuljon a hulladékok helyes kezelése, ezért egy budapesti iskola összes diákja kapott Jekko gyűjtődobozt.
Az elmúlt hét folyamán Győr városába is ellátogattak a feltűnő jelmezes figurák. A győri akciót nagy lelkesedéssel fogadták a helyiek, sokan érdeklődtek a gyűjtés és az újrahasznosítás részleteiről, a gyerekek pedig egy rajzverseny keretében is megoszthatták az e-hulladékkal kapcsolatos gondolataikat.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.