Brutális vihar csapott le Debrecenre (videó)

Debrecen összes tűzoltója a városra hétfő este lecsapott vihar okozta károk elhárításán dolgozott, de a megye többi településéről érkeztek kollégák is; a mentőknek két súlyos sérültet kellett ellátniuk – közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat.

A megyei katasztrófavédelmi ügyeletes hétfő este elmondta: kidőlt fák akadályozzák a forgalmat Debrecen egész területén. Szavai szerint a cívisvárosban okozta a legnagyobb pusztítást a vihar. Hétfőn késő este mintegy 50-en dolgoztak a kárelhárításon. A vihar miatt a belvárosban is több fa kidőlt és helyenként 30 centiméteres víz hömpölygöttt az utakon. A belvárosi Széchenyi utcán a kidőlt fák leszakították a trolibusz-vezetékeket is, így a forgalom ezen a szakaszon szünetel. A katasztrófavédelmi ügyeletes beszámolója szerint a megye többi részén kisebb károkat okozott a vihar: Vámospércsen kidőlt fák miatt kaptak riasztást, míg Berettyóújfaluban körbálákba csapott a villám. A regionális mentőszolgálatnál az MTI érdeklődésére elmondták: két súlyos sérültet kellett kórházba szállítaniuk. Egyikük Vámospércs és Nyírmártonfalva között hajtott autójával az árokba, másikuk Balmazújváros külterületén akkor sérült meg, amikor a traktorjával felborult – ismertette a regionális mentésvezető.

Ajánlott tartalom

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn, az országos program első napján a Fejér vármegyei Válon.