Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Brutális benzináremelés szerdától

Brutális benzináremelés szerdától

7 forinttal nő a benzin ára szerdától, a gázolajé pedig 2 forinttal emelkedik a hazai töltőállomásokon. Így a benzin országos átlagos ára 424 forintra növekszik, a gázolajé pedig 430 forint lesz.

A legdrágább töltőállomásokon a benzin ára megközelíti majd a 460 forintos szintet, a legdrágább gázolajár 456 forint lesz. A töltőállomások árai között továbbra is 30 forint feletti árkülönbséget tapasztalhatunk – értesült piaci forrásból a holtankoljak.hu. A múlt héten a literre és forintra átszámolt tőzsdei jegyzésárak nagy mértékben emelkedtek: a benzinár 3,4 százalékkal ment feljebb, míg a gázolaj 1 százalékos áremelkedést ért el – ez okozhatja az áremelést. A benzin ára 2012 április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.

Ajánlott tartalom

Ez lesz a jövő közlekedési formája?

A LOW CARB program az Európai Unió által az úgynevezett Interreg Central Europe Programme-ból finanszírozott környezetvédelmi kezdeményezés, mely kiemelten a közlekedés és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrák fenntartható üzemeltetését tűzte ki célul.