Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Bringával a Szigetre is!

Bringával a Szigetre is!

A Magyar Kerékpárosklub ingyenes, őrzött kerékpártárolóval várja a fesztiválozókat.

A Magyar Kerékpárosklub 2010 óta üzemelteti az egyszerre ezer kerékpár befogadására alkalmas, éjjel-nappal nyitva tartó, ingyenes és őrzött kerékpártárolóját a Szigeten. Tavaly a fesztivál ideje alatt közel 5 ezer fesztiválozó kerékpárjára vigyáztak a szervezet önkéntesei, akik idén még több bringával érkezőre számítanak. A fesztivál kerékpárral a „K” hídon és az Árpád híd közelében található “H” hídon közelíthető meg. Éjszaka az autóforgalom és a megfelelő közvilágítás hiánya miatt a „H” híd használatát nem javasoljuk. A kerékpártároló idén is a megszokott helyen, az olasz kempinggel szemben található.

 
A kerékpármegőrzőt a Magyar Kerékpárosklub 18 önkéntese napi 6 órás váltásban üzemelteti. A tároló működése leginkább egy ruhatárhoz hasonlít. Belépéskor egy bilétát kap a kerékpár és annak gazdája is, emellett az ott dolgozók rögzítik a kerékpárral érkező karszalagszámát és a kerékpár adatait is (típus, szín, felirat). Távozáskor a biléta mellett ezeket is szigorúan ellenőrzik. A megőrző biztonságáról a fesztivál biztonsági személyzete is gondoskodik. A szolgáltatás teljesen ingyenes, mert a fesztivál szervezői és a Magyar Kerékpárosklub véleménye szerint is fontos a fesztiválok kerékpárral való megközelítésének támogatása ingyenes, kerékpárosbarát szolgáltatások biztosításával.

Ajánlott tartalom

Ez lesz a magyar Forma 1? Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek

Jövőre az Innovációs és Technológiai Minisztérium is beszáll a Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny finanszírozásába, mivel szeretnék világméretűvé bővíteni a rendezvényt - mondta a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az esemény szombati megnyitóján, Egerben.