Brigitte Bardot a bikák mellett

Brigitte Bardot francia színésznő hazájában is a bikaviadalok betiltását sürgeti, miután a hét közepén a katalán parlament hasonló tiltás mellett döntött, elsőként Spanyolország fő, ibériai területének régiói közül.

Az elkötelezett állatvédőként is ismert Bardot már a katalóniai kampányban is kivette a részét, s az északspanyol tartomány történelmi döntése után most Franciaországban próbálja megragadni a kedvezőnek tűnő időpontot.
A francia parlamentben egy szocialista és egy konzervatív képviselő június elején közösen nyújtott be törvényjavaslatot a bika- és kakasviadalok betiltásáról. Bardot e javaslatot támogató írást juttatott el a kormányzó konzervatív UMP frakcióvezetőjének. A csütörtök este közzétett írás parlamenti vitát sürget a kérdésben.
A spanyol stílusú bikaviadalok a XIX. században kezdtek elterjedni Dél-Franciaországban. A viadalok legismertebb helyszínei Nîmes és Arles ókori római arénái, de sok más helyen is tartanak ilyen rendezvényeket az ország Földközi-tengertől Atlanti-óceánig terjedő déli részében.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.