Blikk: tudott a veszélyről a Mal Zrt. vezetője

Bár a hétfőn őrizetbe vett Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója korábban azt állította, hogy minden mérési adatot rendben találtak a katasztrófa előtt, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Blikk információi szerint olyan tanúvallomások birtokába jutottak, amely szerint a Mal Zrt. felső vezetése tudott a gátszakadás veszélyeiről.

A Blikk azt írja, hogy egy főmérnök tett terhelő tanúvallomást, megdöbbentő dolgokról lebbentve fel a fátylat.
A lap információi szerint az is elhangzott, hogy a Mal Zrt. egyik üzemében a dolgozók feje fölött kígyózik a savat, lúgot és más folyadékot szállító csövek sokasága. Meghibásodásuk esetén nyugdíjas dolgozókat hívnak be, mert csak ők tudják, hogy melyik cső, mit szállít.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a hétfőn reggeli órákban előállították, majd őrizetbe vették Bakonyi Zoltánt [2]. A férfit az iszapkatasztrófával összefüggésben több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsítják – közölte hétfő délután a rendőrség. Bakonyi kihallgatása a rendőrségi közlemény szerint folyamatban van. A rendőrség előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásba helyezésére.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.