Cryptosolartech, egy spanyol bitcoin bányászfarm 300 MW összkapacitású fotovoltaikus napelemre adott le rendelést egy kínai gyártónál egy napelemfarm létesítése érdekében.

Bitcoint fognak bányászni ezzel a mega naperőművel

Cryptosolartech, egy spanyol bitcoin bányászfarm 300 MW összkapacitású fotovoltaikus napelemre adott le rendelést egy kínai gyártónál egy napelemfarm létesítése érdekében.

Risen Energy Spain, a Risen Energy spanyol leányvállalata partnerségre lép a Cryptosolartech bitcoin bányászcéggel ahol a bitcoin bányászatra felhasznált áram 100%-ban napenergiából fog származni. A Cryptosolartech közlemény szerint a fejlesztést több fázisra bontják. Az első fázisban 3 fotovoltaikus napelemfarmot telepítenek 45 MW kapacitással Sevilla tartományban. Az így kinyert energiát fogják a Malagában található kriptopénz bányászfarmokba táplálni. “Ezzel végre elindulhatunk és elkezdhetjük installálni a 300 MW kapacitású fotovoltaikus farmunkat megújuló energiát biztosítva a legnagyobb bányászfarmnak Spanyolországban, a mi farmunknak,” írta a Cryptosolartech a közleményben.

Mialatt két farm már működik a Cryptosolartech további három építését kezdte meg. A kész napelemfarmok a Marchena és Cantillana, az építés alatt lévők a Salteras, Palomares és Alcala de Guadaira nevet kapták. A Cryptosolartech nem az egyetlen mely a megújulókban látja a sokszor kárhoztatott kriptovaluta bányászat energiaproblémáját. Ausztráliában a D Coin, a DC Two adatközpont üzemeltetője két hónappal korábban jelentette be egy napelemes kriptovaluta bányászfarm építését, írta a bitcoinbazis.hu.

 

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.