Biomasszával fűtött közintézmények Hevesben

A Belügyminisztérium Start-közmunka mintaprogramja keretében biomassza-fűtést építettek ki a Heves megyei Nagyréde, Gyöngyösoroszi és Szücsi közintézményeiben – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Nagyréde polgármestere.

A 12,6 millió forintos támogatás nyomán településenként 4-4 tartósan munkanélküli, közmunka keretében végzi a rendszer működtetését – közölte Balázs József (Fidesz). A beruházással teljes egészében kiváltották a gázfűzést a nagyrédei egészségházban, illetve a gyöngyösoroszi és szücsi polgármester hivatal épületében. A program keretében üzembe helyeztek mindhárom épületben egy-egy 75 kilowatt teljesítményű biomassza-kazánt, illetve közösen működtetnek egy nagy teljesítményű aprítógépet. A közmunkások végzik a fahulladék összegyűjtését, az aprítógép üzemeltetését, és ők kezelik a kazánokat is. Balázs József szerint a beruházás sokszorosan megtérül, ugyanis nem csupán a drága gázt váltják, ki, hanem megtisztul a fahulladéktól a három mátrai település külterülete és rendszeres jövedelemhez jut 12 ember.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.