Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Biodízel / Biomassza párbeszéd
Tudj meg többet: Biodízel

Biomassza párbeszéd

Fűben, fában orvosság! – szól a bölcs közmondás. De vajon itt találjuk a megoldást energiaéhségünkre is?

Gyulai Iván ökológus – a Biomassza könyv írója – rövid előadásban ismerteti a biomassza felhasználás (bioüzemanyag, energianövények) hasznosításának előnyeit és hátrányait. Milyen mértékig lehet támaszkodni a biomasszára, mint megújuló energiaforrásra, mikor érjük el azt a határt, melyet átlépve már veszélyeztetjük a környezet állapotát és az ember táplálékellátottságát.

Lontay Zoltán energetikai szakember a biomassza felhasználásban rejlő lehetőségeket ismerteti, milyen előnyökkel jár alkalmazásuk a fosszilis energiafelhasználással szemben.

Két kiváló szakember, két különböző megközelítésből közelít a témához. Jöjjön el és hallgassa meg az előadásokat, szóljon hozzá a jövőnket érintő témához!

A rendezvény a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság Környezetvédelmi klubjának szervezésében valósul meg. Főszervező: Hartay Mihály

Időpont: 2010. Szeptember 29. 14:00
Hely: SzVT székház (1126 Budapest, Orbánhegyi út 14.)

Ajánlott tartalom

Lengyelország 2049 végéig bezárná az összes kőszénbányáját

Lengyelország 2049 végéig bezárná az összes kőszénbányáját, a bányákban dolgozó vájároknak nyugdíjukig biztosítják jelenlegi foglalkozásuk folytatását - erről állapodtak meg a bányászszakszervezetek és a lengyel kormány képviselői pénteken.