Biológiailag lebontható virágcserép – több, mint amennyinek látszik

Igen, ez a biológiailag lebontható virágcserép aranyos dolog, tudjuk. De egy jó kis történet, tervezés, és ötlet áll mögötte – a Buenos Aires külső kerületeiben tevékenykedő virágtermelők egy csoportja számára készült.

Az Escobar nevű csoport nagyon híres Buenos Airesben, és azért alkották meg ezt a cserepet, hogy környezettudatos módon közelíthessenek a vásárlók felé. Ismerkedjünk meg közelebbről is vele!

Az Escobar évente rendez virágvásárt, amikor több ezer ember utazik a városba Argentína minden részéről, hogy ritka fajokhoz jusson hozzá.
Annak érdekében, hogy ez az esemény környezetkímélőbb legyen, Buenos Aires elindította a Fenntartható Escobar nevű programot, a bemutatott cserép pedig e kezdeményezés része.

A virágcserép újságok, telefonkönyvek és más típusú papíroknak köszönhetően készülhet el, ugyanis a gyártó kizárólag újrahasznosított papírral dolgozik.
Eltekintve attól, hogy designja nagyon egyszerű, és használat-orientált, műtrágya is található benne, így az egyetlen dolog, amit az embernek tennie kell, hogy elássa azt és locsolja a növényét.

Az újrahasznosítható virágcserepet az argentin formatervező, Walter Reiner tervezte, aki nem először hívja fel magára a figyelmet különleges terveivel.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.