Biodízel a McDonald’s használt olajából

A hamburger-elleneseknek rémálmai közé tartozik az a jellegzetes, fojtogató olajszag, amelyet a McDonald’s éttermek árasztanak. Most az amerikai gyorsétteremlánc londoni lerakatai – az olimpia által gerjesztett általános zöldláznak köszönhetően – újrahasznosítani kívánják használt olajukat. (Aiolus News)

A hálózat bejelentette, hogy az olimpiai parkon belüli éttermei azonnali hatállyal csökkentik energiafogyasztásukat és korlátokat szabnak a hulladéktermelésnek is. A játékok végeztével ennek szellemében nyitnak újabb éttermeket vagy pedig modernizálják a már meglévőket a brit fővárosban. A program legfontosabb pontja, hogy reciklálják a sütéshez használt olajat, biodízellé alakítják, és ez hajtja a cég szállító furgonjait. Ez a lépés, amelyet a londoni olimpiai játékok szervező bizottsága is támogat, évente 6000 tonna üzemagyag megtakarítását jelenti, és annyi szennyezéstől kíméli meg a légkört, amelyet normális körülmények között 2400 gépkocsi termelne.

Ajánlott tartalom

Több hibrid autót helyeztek forgalomba Németországban, mint tavaly ilyenkor

Közel ötödével nőtt áprilisban az újonnan forgalomba helyezett autók száma Németországban az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül az akkumulátoros elektromos autók forgalomba helyezése nem növekedett, a dízeleké viszont meghaladta az átlagot a gépjárműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) hétfői jelentése alapján. A járműkategóriák között továbbra is a SUV-kivitel részaránya a legmagasabb.