Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Benzinárak: vissza a múltba

Benzinárak: vissza a múltba

8 forinttal csökken a benzin ára szerdától, épp annyival, amennyivel a múlt héten nőtt, a gázolaj pedig 5 forinttal lesz olcsóbb a múlt heti 4 forintos áremelkedés után – erősítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci forrásokból.

A hét közepétől így 438 forint lesz a benzin országos átlagos ára, és 439 a gázolajé. A legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között 40 forintos az árkülönbség. Autógázt 244 forintos, bioetanolt (E85) várhatóan 356 forintos átlagáron tankolhatunk szerdától. A benzin és a gázolaj tőzsdei ára is csökkent (4, illetve 1,5 százalékkal), és a forint is erősödött, ez az oka a szerdától érvényes árkorrekciónak.  A múlt héten 8 forinttal nőtt a benzin ára a benzinkutakon, a gázolaj ára pedig 4 forinttal emelkedett. Így szerdáig még a legdrágább töltőállomásokon 472,90 forint egy liter normálbenzin ára, a legolcsóbban 432 forintért tankolhatjuk. A legdrágább gázolaj most 468,90 forintba, a legolcsóbb 429,90 forintba kerül. Tavaly ilyenkor 395 forint volt a benzin átlagára, 387 forint pedig a gázolajé. A benzin ára az idén áprilisban volt a legdrágább 451 forintos átlagárral, a gázolaj januárban, 449 forinttal.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.