Kezdőlap / Témakörök / Hidrogén / Bemutatták az első lengyel hidrogén-autót
Tudj meg többet: Hidrogén

Bemutatták az első lengyel hidrogén-autót

A jármű 270 lóerős, szennyező anyagot nem bocsát ki. Egy lengyel vállalkozás a közelmúltban megtartott krakkói Moto Show keretében bemutatta az ország első, hidrogénnel hajtott járművét.

A krakkói RIOT Technologies vállalkozás „Premier” névre keresztelt autója benzin, gázolaj vagy elektromos energia helyett hidrogén üzemanyagot használ. A járművet messzemenően környezet-barát gyártmánynak tartják, mert ez a típus semmiféle szennyező anyagot nem bocsát ki, üzemelése során víz keletkezik.  A vállalkozás, amely megtervezte és előállította a prototípust, azt állítja, hogy az autó harmonikusan szerkesztett alkatrészekből álló, egységes karosszériával rendelkezik, négy kerék-meghajtásos, teljesítménye pedig 270 lóerő.

forrás: figyelo.hu

Ajánlott tartalom

2,5 millió forint ingyenpénz is járhat, ha elektromos autó vesz

Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.